Založ si blog

Jaká existují rizika ve financích a v investování?

Nadupaná, nekomerční, hodinová diskuse pro všechny, kdo potřebují finanční gramotnost v kostce. S hosty, kteří vědí, o čem mluví.

❧ Obsah:
01:07 – Stručne: Aké sú vo financiách TOP riziká?
04:02 – Investičné riziko – o riziku v investovaní sa veľmi málo hovorí.
06:15 – Naozaj musí akcie stúpať potom, keď sú dole? Čo je analytické riziko? Trh dokáže byť iracionálny o mnoho dlhšie, ako ty dokážeš byť likvidný.
10:30 – Ani S&P 500 nemá stále identické zloženie fondov. Čo je Stop Picking?
14:00 – Časovanie trhu. Je potrebné vedieť, v ktorej z troch fáz sa nachádzame – podľa toho sa nastavuje portfólio. Makropohľad. Odporúčania pre dnešnú dobu: Investovať, ale byť veľmi, veľmi opatrný, do čoho (defenzívna stratégia). Diskusia medzi hosťami. Jediným rozhodcom je čas.
30:05 – Ako identifikovať menej rizikovú alokáciu? Je stále platné, že ak mám kopu peňazí, je lepšie ich investovať naraz, než ju rozložiť na určité obdobie?
35:55 – Ako merať riziko?
40:25 – Niekoľko slov k nehnuteľnostiam. Ľudia neinvestujú a keď investovať idú, vyberú si zle. Nechajú sa ovplyvniť marketingom.
44:10 – Riziká nových technológií. Bežným ľuďom, investičným začiatočníkom, sa dnes vkladajú vkladajú do rúk komplikované nástroje profesionálov. Začiatočníci nemaju Risk Management. Aj veľmi zlé investície dnes „dokážu získať“ investorov. Vyššie riziko neznamená automaticky vyšší výnos. Vyššie riziko znamená len možnosť vyššieho výnosu.
49:32 – Čo negatívne zvýrazňuje páka?
51:14 – „Naladenie“ na novú vlnu. Používajme sedliacky rozum.
53:15 – Človek si musí povedať, čo svojím portfĺiom chce. Ako na tom je, čo potrebuje. Bez vedomia tohoto sa nedá riadiť riziko portfólia.
54:15 – Dva extrémy: 1. Ľudia nedokážu pracovať s financiami, aby mohli splniť svoje sny. 2. Ľudia nainvestují až príliš veľa, nestihnú to minúť a neprežijú život tak, ako by chceli. Peniaze majú byť vždy až na druhom mieste. Na prvom je život.

2 342 908 na náboje pro Ukrajinu! Přidejte se!

19.04.2024

📌 Link je tady. Vzhledem k tomu, že by mnozí slovenští politici nejraději osobně zalezli do ruských zákopů, musíme se skládat na munici pro Ukrajinu my. A jde to nečekaně dobře! Včera večer prý bylo vybraných 300 000 euro – v tuto chvíli je to už o jeden a půl miliónu víc! Ukrajina to potřebuje a my zachraňujeme čest Slovenska. Ano, jsem si vědom. Vizuálně v [...]

1 864 744 na náboje pro Ukrajinu! Přidejte se!

18.04.2024

📌 Link je tady. Vzhledem k tomu, že by mnozí slovenští politici nejraději osobně zalezli do ruských zákopů, musíme se skládat na munici pro Ukrajinu my. A jde to nečekaně dobře! Včera večer prý bylo vybraných 300 000 euro – v tuto chvíli je to už o jeden a půl miliónu víc! Ukrajina to potřebuje a my zachraňujeme čest Slovenska. Ano, jsem si vědom. Vizuálně v [...]

Chcete krvavé Rusko nebo bohatou Evropu? 🇸🇰 Rozhodněte, zda budete žít jako otroci!

05.04.2024

Rusko nebo Evropa? Beze srandy, otázka zní takto. Není to Pellegrini nebo Korčok a dokonce ani Fico nebo Korčok! Ne! Pellegrini, Fico (a dokonce i lidé za nimi) jsou jen figurky, které posunuje nekonečná ruská touha po ovládnutí všeho. Fico a spol. se nechali oblbnout. Západu nerozumí, na západě je nemusí, v Moskvě jim mažou med kolem huby. Z Ruska chodí peníze, které [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 139
Celková čítanosť: 248689x
Priemerná čítanosť článkov: 1789x

Autor blogu

Kategórie